Welkom!

Sterk, naar werk een duurzame toekomst op de werkvloer!

Hoe onderstaande elementen jouw werkleven kunnen ondersteunen en verbeteren!

 

Houding & Beweging / Fysiek screening & advies

Beweging is essentieel voor zowel lichamelijk als mentaal welzijn. Toch wordt bewegen op de werkvloer vaak vergeten of als minder belangrijk beschouwd. Bewustwording van je beweeggedrag en het implementeren van kleine beweeginzets in je dagelijkse routine kan helpen om je energie en focus te verhogen, fysieke klachten te voorkomen en de werkdruk te verlagen.

  1. Waarom beweging belangrijk is: Het effect van beweging op productiviteit, hersenactiviteit, stress en gezondheid.
  2. Beweeginzets in je werkdag: Eenvoudige oefeningen en tips om fysieke klachten te voorkomen en te ondersteunen
  3. Preventie van werkgerelateerde klachten: Hoe kleine veranderingen in je houding en beweging blessures kunnen voorkomen.

Werkplek onderzoek

Werkplekonderzoek is een waardevol instrument dat organisaties helpt om de werkomgeving te optimaliseren, processen te verbeteren en het welzijn van medewerkers te vergroten. Het doel van werkplekonderzoek is om inzicht te krijgen in hoe medewerkers hun taken uitvoeren, hoe de werkomgeving daarbij ondersteunt of belemmert, en welke verbeteringen mogelijk zijn om de productiviteit en tevredenheid  en veerkracht te verhogen.

De primaire functie van werkplekonderzoek is het verzamelen van objectieve data over de dagelijkse praktijk op de werkvloer. Dit kan variëren van observaties van fysieke werkplekken tot interviews met medewerkers over hun werkervaringen. Het onderzoek heeft doorgaans een breed toepassingsgebied:

  1. Ergonomie: Het analyseren van werkplekken om gezondheidsrisico’s te minimaliseren en fysieke belasting te verminderen.
  2. Procesoptimalisatie: Het in kaart brengen van inefficiënties in workflows of procedures.
  3. Medewerkerstevredenheid: Het begrijpen van factoren die de motivatie en betrokkenheid van medewerkers beïnvloeden en lagere uitval.

Het resultaat van een goed uitgevoerd werkplekonderzoek is een reeks concrete inzichten en aanbevelingen die direct toepasbaar zijn.

Werkplekonderzoek biedt niet alleen tastbare voordelen, maar stimuleert ook een cultuur van continu leren en verbeteren. Het laat zien dat een organisatie preventief investeert in haar mensen.

Leer & ontwikkel omgeving

Iedereen heeft unieke voorkeuren ( action Type DMD’s ) en sterktes, manier van omgaan met tijd en plannen van prio/non- prio bezigheden. Het begrijpen van je karaktereigenschappen kan helpen om effectiever te communiceren, tijd goed te gebruiken en beter samen te werken en stress beter te managen. Deze zelfkennis zorgt voor meer voldoening en minder stress ervaring.

Behouden van Werk

Werk behouden gaat verder dan het vasthouden aan een baan – het draait om werk te behouden essentieel is, vooral in tijden van verandering of onzekerheid. Dit betekent niet alleen het behouden van je functie, maar ook het vergroten van je werkplezier, motivatie, betrokkenheid en fysieke mogelijkheden of ondersteuning daarin.

Preventie & Verzuim onder de aandacht

Hier kunnen we concrete stappen zetten om verzuim te reduceren en beter te voorkomen. Dit gebeurt door inzicht te verkrijgen in welke fysieke en mentale activiteiten belastend zijn en welke activiteiten belangrijk zijn en positief of negatief bijdragen aan het welzijn op de werkvloer. Het gaat om meer regie op belastbaarheid, verhogen van de stresstolerantie en beter Timemanagement. Ieder werk heeft een andere belasting en is de belastbaarheid van de medewerker on the job sterk genoeg. Workshops in BeterInBewegen op de werkvloer verbeterd houding & beweging direct ‘on the job’. Preventie een groot goed. Het doel is niet alleen om verzuim te voorkomen, maar om een duurzame belastbaarheid creëren waarbij je kunt blijven presteren zonder jezelf te overbelasten.

Gewoon in basis fijner werken!

GRAAG CONTACT

Wilt u gebruik maken van een van onze diensten, maar dan gebruik van onderstaand aanvraagformulier. Binnen 3 werkdagen neem ik contact met u op.