013 581 21 50 info@beterinbewegen.eu

Individuele therapie

Mensen werken, denken, doen en bewegen in patronen. In een specifieke en uitgebreide persoonlijke analyse worden uw patronen bekeken. We bewegen ons soms op een manier die een verkeerde aanspanning van bepaalde spier- en/of spiergroepen geeft. Meer dan goed voor ons is. Dit kan klachten opwekken en beperkingen oproepen in onze houding en het bewegingsapparaat.

In de individuele therapie wordt door Maud van Dongen via een bewustwordingsproces en motorisch leerproces nadruk gelegd op het juist gaan gebruiken van spieren- en/of spiergroepen. Daarmee verbetert u uw houding en beweging. Hiermee geneest u niet alleen uw klacht maar voorkomt u ook uw klacht.

Daarbij maken we, naast het gebruik van een oefenprogramma gericht op uw houding en beweging, ook gebruik van oefenstof trainen met een dynaband.
Bij pijnklachten en/of sportblessure(s) wordt vaak extra gebruik gemaakt van een aantal dagen cure taping en cold gel behandeling.

Oefentherapie Cesar helpt mensen met allerlei klachten aan het bewegingsapparaat. U moet bv. dan denken aan; rug- nek- schouder- knieklachten orthopedisch of neurologisch van aard, sportletsel en/of blessure, artrose, osteoporose, reuma. Maar ook klachten als bv. Hoofdpijn, darmklachten en ademhalingsklachten behoren tot deze therapie.

Vanuit deze therapie is het mogelijk om door te stromen in zaaltraining in samenwerking met en o.b.v. fysiotherapie Reeshof Tilburg.
www.fysiotherapietilburgreeshof.nl